in

16 pilóta, akik olyan dolgot láttak az égen, amiről soha nem is álmodtunk volna

Vannak emberek, akik nem tudják elképzelni az életüket repülés nélkül. Sokan készek évekig tanulni és edzeni csak azért, hogy egy repülőgép pilótafülkéjébe ülhessenek és a felhők közt repülhessenek. Hogy mi a több ebben a munkában: a kockázat vagy az élvezet – azt talán csak maguk a pilóták tudják megmondani.

Liked.hu-nál úgy döntöttünk, hogy fellebbentjük a fátylat, és egy kicsit jobban megismerkedünk a repülőgép pilóták életével és azzal, hogy milyen látvány tárul eléjük repülés közben.

1 Így néz ki egy repülő, miután jégesőbe került. A leszállás szinte vakon történt.

2 ,,Közeledünk Párizshoz. Minden alkalommal, amikor átrepülök a város felett, lefotózom. Ez az egyik legszebb város felülről nézve.”

3 Felelősségvállalás mások életéért.

Hivatásos pilótaként dolgozom. A legizgalmasabb és legfélelmetesebb pillanat nem a felszállás vagy a leszállás, hanem az, amikor az utasok a lépcsőn sétálnak be a gépbe. Ebben a pillanatban felismered és megérted, hogy ezek az emberek tulajdonképpen a kezedbe adják az életüket. © Overheard / VK

4 ,,Az első napom légiutas-kísérőként. Ekkor szerettem bele a repülésbe. A második kép a héten készült, most, hogy magánpilóta lettem, és valóra váltak az álmaim.”

5 ,,Ez az én egyik kis hálás utasom ajándéka. Cserébe megengedtem neki, hogy fényképet készítsen a pilótasapkámban.”

6 ,,Ez az én 6 napi élelmem. Pilóta vagyok.”

7 Megtört sztereotípiák.

Lány vagyok, 163 centiméter magas, 40 kiló és egész csinos. Amikor mondom valakinek, hogy megyek a repülőtérre dolgozni, mindenki azt hiszi, hogy légiutas-kísérő vagyok. Aztán persze mindenki meglepődik, amikor közlöm, hogy pilóta vagyok. © Erenamola4 / VK

8 ,,Repülés a Bissau-guineai Köztársaságba. Ez a fotó a szállodai szobámból készült. “Milyen gyönyörű” – mondod te, én pedig azt válaszolom: “Nem érdekel”, mert hiába gyönyörű, nem hagyhatjuk el a szállodát a következő gép indulásáig.

,,Minél többet kell pihennünk és aludnunk az indulás előtt.”

Teljes bejegyzés megtekintése:

What do you think?