in

19 érdekes dolog Japánból, ami láttán tátva marad a szánk, míg a helyiek csak unottan ásítoznak

Japán második helyen áll a világ legjobb országainak rangsorában, melyen Magyarország, szorosan Srí Lanka mögött, a 48. helyen áll. Ennek a listának a kritériumai közé tartozik a dinamikus fejlődés, az életminőség, a kulturális befolyás, illetve egyéb, a fejlett országokhoz tartozó mutatók. Japánnak csodával határos módon sikerült megtalálnia az egyensúlyt a progresszivitás és az évszázados hagyományokhoz való hűség között.

Amikor megláttuk a most következő képeket a Liked.hu-nál, ismét meggyőződtünk arról, hogy a Felkelő Nap országa egy olyan hely, ahol tényleg kreatív, visszafoghatatlan fantáziájú emberek élnek.

1 Az olimpiai játékok miatt Japánban egyedi kimonókat terveztek a résztvevő országoknak. A képen például az USA-nak, a Dél-Afrikának, és az Indiának tervezett kimonó látható.

2 ,,Amikor megkérem a japánokat, hogy készítsenek egy szendvicset.”

3 A japán vasútállomásokon ilyen fülkék vannak, és így néznek ki belülről.

4 ,,Sokáig kellett várnom a japán postán, ezért úgy döntöttek, hogy hoznak nekem egy teát.”

5 Ha segítségre van szükséged az állomás termináljának használatában, egy alkalmazott szó szerint kibújik belőle és mindent megmutat.

6 ,,Ezek az összegombolható, hátra teríthető kis takarók voltak az első dolgok, amikbe beleszerettem Japánban. Most végre Amerikában is lehet már őket kapni.”

7 A metró állomásőrétől különleges finomságokat vásárolhatunk. Ez a lány például az egyik állomáson lekvárt és almát, a másikon tésztaételt vásárolt.

8 Esernyő kölcsönző gép. A felirat így szól: ”Örülni fogsz egy esős napnak.”

9 ,,Szinte minden könyvesboltban extra borítót kapunk a vásárolt könyvek mellé, hogy senki ne tudja, mit olvasunk a buszon. Ugyanakkor, rengeteg különleges, kézzel készített könyvborító közül is választhatunk.

10 ,,A japán nőgyógyászoknál olyan székek vannak, amikre csak le kell ülni és maguktól felemelik a lábat. Ráadásul egy függöny lóg közted és az orvos között, így nem is látjátok egymást.”

Teljes bejegyzés megtekintése:

What do you think?