Korábban sosem gondoltam bele, hogy milyen egyéb módokon lehet használni a reszelőt azon kívül, hogy sajtot reszelünk vele. A reszelő sokoldalú használatáról szóló teljes cikk a Liked.hu-n olvasható. Pedig a reszelő egy igazi multifunkcionális eszköz a konyhában, amelynek különböző oldalai különböző feladatokra lettek tervezve. A durvább oldal tökéletes a keményebb sajtokhoz és zöldségekhez, míg a finomabb oldal ideális fokhagyma, gyömbér vagy akár csokoládé reszeléséhez. A reszelővel akár citrusfélékről is lekaparhatjuk a héjat, így intenzívebb ízt adhatunk ételeinknek és italainknak.
A reszelő használata azonban nem merül ki ennyiben. Használhatjuk például zöldségek pürésítésére bébiételekhez, vagy akár dió és mandula finomra darabolására süteményekhez. Ráadásul a reszelő tisztítása sem bonyolult, egyszerűen öblítsük le meleg vízzel és mosogatószerrel, vagy tegyük a mosogatógépbe. Fontos azonban, hogy óvatosan bánjunk vele, mert a pengék élesek lehetnek. A reszelő tehát egy igazán hasznos és sokoldalú konyhai eszköz, amely megkönnyíti a főzést és új ízeket varázsolhat az ételeinkbe.